Συνέδρια

 

2013 Ιθάκη 25ο Πανελλήνιο συνέδριο

Το ιστορικό νησί της Ιθάκης επέλεξε η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, για τη διεξαγωγή του επετειακού 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με θέμα: «Η Κοινωνική Παιδιατρική στο δρόμο για την Ιθάκη: αγωγή υγείας και περίθαλψη στις απομονωμένες νησιωτικές περιοχές», που πραγματοποιήθηκε από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου στο μορφωτικό κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, το Βαθύ.

Το συνέδριο άνοιξε τις πύλες του με χαιρετισμό από την Προέδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κα Μέλπω Λεκατσά, η οποία τόνισε τη σημαντικότητα της διεξαγωγής του συνεδρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα της και τις δυνατότητες που παρέχει στους κατοίκους του νησιού να παρακολουθήσουν ομιλίες σε θέματα που αφορούν το παιδί, από διακεκριμένους επιστήμονες.
 
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της ΕΕΚΠΠΥ κα Ελένη Πετρίδου, στο χαιρετισμό της, εστίασε στις δράσεις της εταιρίας και αναφέρθηκε στα ετήσια συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και τα άτομα - φορείς που συνεπικουρούν το έργο της.

Χαιρετισμοί ακολούθησαν από το Δήμαρχο Ιθάκης κο Ι. Κασσιάνο, τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ κο Π. Σκανδαλάκη, την Ομ. Καθ. Περιγεννητικής Ιατρικής και Νεογνολογίας ΗΠΑ κα Μ.Δεληβορά, την Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κα Ε. Κονοφάου, εκπροσώπου της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων και εκπροσώπους άλλων τοπικών φορέων. Ομιλίες έγιναν από τον Ακαδημαϊκό Νευρολόγο - Ψυχολόγο κο Γ. Παξινό ο οποίος με τη φράση «ευχήν οδυσσεί» ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλή διαμονή στον τόπο καταγωγής του, τον Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής κο Α. Μαϊλη, τον Καθηγητή Ιστορίας Ιατρικής κο Γ. Ανδρούτσο κ.α.
 
Σε Ανοιχτό ιατρείο που εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, προσήλθαν άνω των 70 περιπτώσεων για εξετάσεις, με την προσφορά του ψυχαναλυτή κου Πάτρικ Ακριβού και άλλων επιστημόνων, γεγονός που ικανοποίησε τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους επισκέπτες.

Οι σύνεδροι κατά τη διαμονή τους στο νησί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού, στην περιήγηση που έλαβε χώρα στη βόρεια Ιθάκη και την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους με την ξενάγηση του καθηγητή κου Ν. Αλεξανδρόπουλου. Επισκέφθηκαν την αρχαιολογική έκθεση του συγγραφέα Δ. Παϊζη στο Σταυρό της Ιθάκης με θέμα «Φως στην Ομηρική Ιθάκη» και παρακολούθησαν τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στον κήπο του Ναυτικού Γυμνασίου Ιθάκης. Γεύτηκαν τοπικά εδέσματα που δημιουργήθηκαν από το Σύλλογο Γυναικών Ιθάκης και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού σε κρουαζιέρα όπου έκαναν το γύρο του νησιού.

Η τελετή λήξης του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο νεόδμητο κτίριο του δημοτικού κινηματογράφου Ιθάκης, με ομιλία του Καθηγητή Παιδιατρικής κου Γ. Χρούσου και χαιρετισμό του συνεδρίου από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Σμαράγδα Σαρδελή.
 
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής κα Μέλπω Λεκατσά, ανανέωσε το ραντεβού με τους συνέδρους σε τρία χρόνια στο νησί της Ιθάκης, δεχόμενη τη θετική ανταπόκριση της Προέδρου της ΕΕΚΠΠΥ, καθώς κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων, το συνέδριο απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία, στο τρίτο κατά σειρά μικρό νησί του Ιονίου και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ελένη Πετρίδου, Γιώργος Παξινός, Μέλπω Λεκατσά
Γιώργος Παξινός, Ελένη Κονοφάου, Ελένη Πετρίδου
« επιστροφή
© 2024 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion