Νέα / Ενημέρωση

Γελάω, μαθαίνω, παίζω, τραγουδάω... με το Γιώργο Κουνελάκι και τη Δρ. Μπέτη!

 

Στις αρχές του Απρίλη, λίγες μέρες μετά τα τέταρτα  του γενέθλια, ο μικρός μου γιος ξεκίνησε να φτιάχνει μια τεράστια κατασκευή με lego.

– Εγώ: Τι φτιάχνεις;
– David: Φτιάχνω ένα κάστρο.
– Εγώ: Υπέροχο! Γιατί το φτιάχνεις τόσο μεγάλο;
– David: Θέλω να κρυφτώ εκεί. Να μείνω εκεί για πάντα. Για να προστατευτώ.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Όταν ο μικρός μου γιος έφτιαχνε το κάστρο για να απομονωθεί, σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι  για να τον βοηθήσω να πάψει να φοβάται.
Έτσι γεννήθηκε η ιστορία του Γιώργου Κουνελάκι και της Δρ Μπέτης: Μια ιστορία για να βοηθήσει το David να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω μας και να σταματήσει να φοβάται. Με τη βοήθεια του εννιάχρονου αδερφού του,  Γιώργου, δημιουργήσαμε αυτό το βιβλίο με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν και να προσαρμοστούν σε όσα συμβαίνουν σήμερα.
Σήμερα το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες, χρησιμοποιείτε σε σχολεία και είναι δωρεάν για να βοηθήσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται. 

Κάνοντας κλίκ στην εικόνα θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του βιβλίου.

Δρ. Ιωάννα Νίξον

Η Δρ. Ιωάννα Νίξον είναι Διευθύντρια Ογκολόγος στο Beatson West of Scotland Cancer Center, Γλασκόβη, Μ.Βρετανία. Εξειδικεύεται στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο Κεφαλής-Τραχήλου, σαρκώματα μαλακών μορίων και οστών σε ενήλικες και εφήβους και όγκους GIST με χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, targeted therapy και ακτινοθεραπεία. 
Είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, πρόεδρος στη θεραπεία και φροντίδα ασθενών με σάρκωμα στη Σκωτία και πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας NCRI στην επιδημιολογία και επιβίωση ασθενών με καρκίνο κεφαλής-τραχήλου και μέλος του Scottish Medicine Consortium για την έγκριση νέων φαρμάκων. Η έρευνά της στοχεύει στην βελτιστοποίηση θεραπειών, την κατανόηση των αναγκών των ασθενών από τη διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση μετά τη θεραπεία και μείωση της τοξικότητας από την ακτινοθεραπεία.
Το 2018 έχει βραβευθεί για τη συνδρομή της στην πρόοδο θεραπείας ασθενών με καρκίνο από το Faculty Management and Leadership in Healthcare (FMLM), και η ομάδα της είναι υποψήφια για τα εθνικά βραβεία BMJ στην κατηγορία «καλύτερη ομάδα στη θεραπεία του καρκίνου 2020».

ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ
ΕΝΗΓΜΑ
Ενημερωτικό Πρόγραμμα για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ
Σκέφτομαι, Παρατηρώ, με Ασφάλεια Κυκλοφορώ
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
πατήστε εδώ για πληροφορίες
© 2020 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion