Νέα / Ενημέρωση

Ερωτηματολόγιο ”Σακχαρώδης Διαβήτης και Σχολείο”

 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, 

To παιδί με σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1) πάσχει από ένα χρόνιο νόσημα, το οποίο αν ρυθμιστεί σωστά, του επιτρέπει να ζήσει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή απολαμβάνοντας όλες τις χαρές της καθημερινότητας στο παιχνίδι, το σχολείο, την άσκηση, τη διασκέδαση. Επίσης με την καλή ρύθμιση, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για μακροχρόνιες βλάβες σε διάφορα όργανα. 

Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου και της αντιμετώπισης τυχόν επιπλοκών της νόσου στη διάρκεια της μαθητικής ζωής και της παρακολούθησης από τον πάσχοντα του σχολείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επίβλεψη και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η στενή και συνεχής συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και θεράποντος ιατρού.

Το συνοπτικό ερωτηματολόγιο που ακολουθεί έχει σκοπό να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ανανεώσουν με ενεργητικό τρόπο τις βασικές  τους γνώσεις για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και την αντιμετώπιση του πάσχοντος στο σχολικό περιβάλλον ή την εκδρομή. Τελικός στόχος είναι η προσφορά αποτελεσματικότερης βοήθειας, εφόσον χρειαστεί, στο μαθητή που πάσχει από διαβήτη. Με βάση τη συχνότητα του νοσήματος στις μέρες μας, πιθανολογείται ότι κάποτε θα χρειαστεί η βοήθεια σας, άρα ας είμαστε όσο είναι δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. 

Παρακαλείσθε να απαντήσετε αυθόρμητα (χωρίς να συμβουλευθείτε διαδικτυακές ή άλλες πηγές) επιλέγοντας για απαντήσεις όσες από τις επιλογές θεωρείτε σωστές. Αφού συμπληρώσετε τις απαντήσεις, πατήστε την επιλογή ΥΠΟΒΟΛΗ. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν στην οθόνη σας οι σωστές απαντήσεις. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο Κεφάλαιο (2.2.8) της ηλεκτρονικής έκδοσης των πανεπιστημιακών εκδόσεων ΚΑΛΛΙΠΟΣ «Παιδιά και Έφηβοι στην Ελλάδα της Κρίσης: ιατροκοινωνική φροντίδα». Στο τέλος του Κεφαλαίου θα βρείτε επίσης προτεινόμενες δραστηριότητες εμπέδωσης γνώσεων που μπορείτε, αν θέλετε, να τροποποιήσετε στη δική σας τάξη.

Οι ανώνυμες απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο θα επεξεργαστούν επίσης συλλογικά από την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας προκειμένου να εκτιμηθούν οι ανάγκες των εκπαιδευτικών της χώρας μας. Μπορείτε επίσης να μας εκφράστε τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες στο ελεύθερο κείμενο της ερώτησης 21.

Για την εμφάνιση του ερωτηματολογίου κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας! 

Ο Ειδ. Γραμματέας
Νικόλαος Χαλιάσος, Καθηγητής Παν. Ιωαννίνων

Η Πρόεδρος
Ελένη Πετρίδου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ
ΕΝΗΓΜΑ
Ενημερωτικό Πρόγραμμα για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ
Σκέφτομαι, Παρατηρώ, με Ασφάλεια Κυκλοφορώ
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
πατήστε εδώ για πληροφορίες
© 2017 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion